Terug naar overzicht

Schilderij

AFRICAN LADY

Van Mo Nique
VERKOCHT
Afmetingen 100 x 120
Materiaal Oil on canvas

Geïnteresseerd in dit werk?

KunstenaarMo Nique

Over dit werk

Met haar vrouwelijke portretschilderingen eert en viert ze de vrouwelijke vormen, de gratie, de bewegingen, de kwetsbaarheid en de sterkte. “Ik portreteer de vrouwelijke verlangens en ambities, tegelijk idealistisch en zorgend,” aldus Mo Nique.

Mo Nique houdt ervan te experimenteren met haar penseel en paletmes. Daarom durft ze te variëren in stijl en techniek. De Zuid-Afrikaanse kunstenares gebruikt hoofdzakelijk olieverf. De zachtheid, transparantie van de verf en de manier waarop de verschillende kleuren zich mengen, is wat haar fascineert. Haar schilderkunst wordt gekenmerkt door gedurfde en zelfverzekerde penseelstreken. Met haar paletmes brengt ze dan weer textuur in haar bloemenschilderingen. Haar creatieve proces wordt vergezeld door funky muziek en swingende dansbewegingen. Die dynamiek vloeit over in haar canvas.


African Lady …..de viering van een Afrikaanse dame … de levendigheid van de achtergrond met oranje en grijs contrast … met het gejuich van de bloemen in haar haar. Ze omarmt zichzelf en de warmte van de Afrikaanse zon.

Dit werk is te bekijken bij

Veco

Meubelwinkel, Wuustwezel