Terug naar overzicht

Schilderij

HAZEL CALMNESS

Van Mo Nique
VERKOCHT
Afmetingen 140 x 140
Materiaal Oil on canvas

Geïnteresseerd in dit werk?

KunstenaarMo Nique

Over dit werk

Met haar vrouwelijke portretschilderingen eert en viert ze de vrouwelijke vormen, de gratie, de bewegingen, de kwetsbaarheid en de sterkte. “Ik portreteer de vrouwelijke verlangens en ambities, tegelijk idealistisch en zorgend,” aldus Mo Nique.

Mo Nique houdt ervan te experimenteren met haar penseel en paletmes. Daarom durft ze te variëren in stijl en techniek. De Zuid-Afrikaanse kunstenares gebruikt hoofdzakelijk olieverf. De zachtheid, transparantie van de verf en de manier waarop de verschillende kleuren zich mengen, is wat haar fascineert. Haar schilderkunst wordt gekenmerkt door gedurfde en zelfverzekerde penseelstreken. Met haar paletmes brengt ze dan weer textuur in haar bloemenschilderingen. Haar creatieve proces wordt vergezeld door funky muziek en swingende dansbewegingen. Die dynamiek vloeit over in haar canvas.


Hazel Calmness ……… ze is diep in gedachten, leunend op haar hand, ze staart naar je … diep in je ziel kijkend, wat ziet ze, wat denkt ze? Ze ziet er teleurgesteld uit … maar toch hoopvol … Wat wil ze? Zal jij haar het antwoord kunnen geven?

Dit werk is te bekijken bij

Veco

Meubelwinkel, Wuustwezel