Terug naar overzicht

Schilderij

HIM

Van Mo Nique
VERKOCHT
Afmetingen 100 x 125
Materiaal Oil on canvas

Geïnteresseerd in dit werk?

KunstenaarMo Nique

Over dit werk

Met haar vrouwelijke portretschilderingen eert en viert ze de vrouwelijke vormen, de gratie, de bewegingen, de kwetsbaarheid en de sterkte. “Ik portreteer de vrouwelijke verlangens en ambities, tegelijk idealistisch en zorgend,” aldus Mo Nique.

Mo Nique houdt ervan te experimenteren met haar penseel en paletmes. Daarom durft ze te variëren in stijl en techniek. De Zuid-Afrikaanse kunstenares gebruikt hoofdzakelijk olieverf. De zachtheid, transparantie van de verf en de manier waarop de verschillende kleuren zich mengen, is wat haar fascineert. Haar schilderkunst wordt gekenmerkt door gedurfde en zelfverzekerde penseelstreken. Met haar paletmes brengt ze dan weer textuur in haar bloemenschilderingen. Haar creatieve proces wordt vergezeld door funky muziek en swingende dansbewegingen. Die dynamiek vloeit over in haar canvas.


Zoals altijd is er een uitzondering op de regel en dat is HIM ….. … een man, hij is soulful, zachtaardig … zijn lippen zijn zacht en aantrekkelijk … hij wil, hij heeft nodig … hij is mysterieus … alleen jij kan het weten. De kleuren zijn genuanceerd., .. in contrast met zijn kracht.

Dit werk is te bekijken bij

Veco

Meubelwinkel, Wuustwezel