Terug naar overzicht

Schilderij

HYPETHRAL

Van Claude Chandler
Prijs 4.300 Euro
Afmetingen 150 x200
Materiaal Acrylic and spray-paint on canvas

Geïnteresseerd in dit werk?

KunstenaarClaude Chandler

Over dit werk

Net zoals onze hele wereld gedigitaliseerd wordt, herleidt ook Chandler zijn werken tot primaire informatie, zijnde letters en cijfers. Het samenvoegen van al deze patronen van letters en cijfers vormt vervolgens een geheel. Die technologische insteek sprong voort uit zijn jeugdige fascinatie voor computers en hacking. Ook artiesten als Chuck Close hadden een belangrijke invloed in de vorming van Chandlers techniek.

Claude Chandler moderniseert traditionele portretschilderingen tot iets nieuws. Hij werkt niet met een klassiek penseel. Chandler werkt met zelfgemaakte letterstempels uit schuimrubber. Het stempelen lijkt een mechanisch proces, echter komen de schilderingen heel organisch tot stand. Tijdens dat proces staat Chandler ervoor bekend te blaffen of huilen als een wolf bij frustratie of opwinding.

Hypethral is het eerste portret dat Claude maakte voor Atelier Louis. Hij gebruikte als inspiratie voor het werk een foto die hij zelf nam van een buste ergens in Brussel tijdens zijn eerste reis naar België in 2017. Hij wou dat het eerste werk dat naar België zou gaan geïnspireerd zou zijn door België.

Dit werk is te bekijken bij

Private Gallery

Galerij, Heist-op-den-Berg