Terug naar overzicht

Schilderij

SUPER BOWL

Van Claude Chandler
Prijs 3.950 Euro
Afmetingen 160 x 160
Materiaal Acrylic and spray-paint on canvas

Geïnteresseerd in dit werk?

Super Bowl in kantoor
KunstenaarClaude Chandler

Over dit werk

Net zoals onze hele wereld gedigitaliseerd wordt, herleidt ook Chandler zijn werken tot primaire informatie, zijnde letters en cijfers. Het samenvoegen van al deze patronen van letters en cijfers vormt vervolgens een geheel. Die technologische insteek sprong voort uit zijn jeugdige fascinatie voor computers en hacking. Ook artiesten als Chuck Close hadden een belangrijke invloed in de vorming van Chandlers techniek.

Claude Chandler moderniseert traditionele portretschilderingen tot iets nieuws. Hij werkt niet met een klassiek penseel. Chandler werkt met zelfgemaakte letterstempels uit schuimrubber. Het stempelen lijkt een mechanisch proces, echter komen de schilderingen heel organisch tot stand. Tijdens dat proces staat Chandler ervoor bekend te blaffen of huilen als een wolf bij frustratie of opwinding.


¨Super Bowl¨ is gebaseerd op een serie die hij maakte van modellen met bowl-cut. Hij heeft zelfs een muurschildering van twee verdiepingen gemaakt in The Space Yard voor de serie. De bowl cut is weer erg iconisch geworden, vooral in de afrofuturismescène. Het roze en blauwgroen palet is een van zijn favoriete kleurencombinaties en is een verplicht element in zijn werk.

Dit werk is te bekijken bij

Veco

Meubelwinkel, Wuustwezel