Terug naar overzicht

Kunstenaar

Jimmy Law

Jimmy is een hedendaagse kunstenaar, schilder en beeldhouwer uit Kaapstad, Zuid-Afrika.  Hij is gespecialiseerd in portretten, figuratief werk, naaktportretten en beeldhouwen.

Als kind was hij altijd al aan het tekenen. Gedurende zijn tienerjaren en tot op volwassen leeftijd bleef hij tekenen, illustreren en dingen maken. Na zijn schooltijd heeft hij grafisch ontwerp gestudeerd. Pas toen hij 35 was, is hij zich in zijn vrije tijd meer gaan richten op schilderen.

Aanvankelijk begon hij met acrylverf omdat hij ongeduldig was en niet kon wachten tot de olieverf droog was. Maar uiteindelijk liet een vriend en collega-kunstenaar hem kennismaken met olieverf en zijn manier van werken begon te evolueren. Na een tijdje lukte het hem om een aantal werken te maken waar hij vertrouwen in had.  Hij werd verliefd op olieverf en begon verschillende onderwerpen te schilderen.

Jimmy had echter moeite om los te komen van de beperkende, precieze en gecontroleerde ontwerpstijl die in zich was verankerd door zijn achtergrond als grafisch ontwerper en illustrator. Hij realiseerde zich dat zijn favoriete penselen allemaal vrij kleine penselen waren die werden gebruikt om gedetailleerde, schone en verfijnde penseelstreken te maken. Dus schoof hij ze allemaal aan de kant, pakte alle grote penselen die hij had en dwong zichzelf om alleen met grote penselen te schilderen. Het was zo’n frustrerend proces, maar door te experimenteren ontdekte hij het antwoord dat hij zocht.

Een van zijn grootste inspiratiebronnen is het menselijk gezicht.

Jimmy is al lang gefascineerd door de gezichten van mensen, die naar zijn gevoel hun identiteit uitdrukken. Hij begon zijn favoriete filmpersonages en beroemdheden in deze nieuw ontdekte stijl te schilderen, aanvankelijk alleen in grijstinten.Dit was het begin van zijn carrière als professioneel kunstenaar.

In de loop der jaren is hij zichzelf blijven uitdagen als kunstenaar. Hij begon full colour grotere werken te maken die op een andere manier contact zouden maken met het publiek en begon eveneens artistieke naaktportretten te maken. Hij  experimenteerde met andere materialen en verschillende gereedschappen om nieuwe technieken te creëren.

Uiteindelijk vond hij een nieuw gereedschap waarmee hij penseelstreken kon maken die leken op die van een paletmes. Het was toen dat zijn unieke stijl ontstond en die heeft zich doorgezet in zijn kunstwerken. Dit resulteerde in zijn kenmerkende stijl waarin expressieve, realistische, abstracte en ontwerpelementen in zijn werk zijn verwerkt.

Tijdens de COVID-19 pandemie en de lockdown van 2020 begon Jimmy zijn eerste astronautenkunstwerken te maken. Deze werden gemaakt in een veel realistischere stijl en de meeste waren vrij conceptueel, waarbij de astronaut werd gecombineerd met elementen uit de natuur, zoals dieren.

Jimmy vermoed dat isolatie en de kwetsbare staat waarin de wereld zich bevond de creatie van deze werken op een onbewust niveau beïnvloedde.

In 2022 begon hij met beeldhouwen en maakte hij zijn eerste bronzen sculptuur op basis van een van zijn astronautenschilderijen. Het werken in drie dimensies is uitdagend maar ook opwindend en biedt hem een totaal ander perspectief dan de tweedimensionale schilderijen die hij maakt.

Als hedendaags kunstenaar blijf Jimmy zichzelf uitdagen, experimenteren met nieuwe technieken en materialen om zijn kunst te verbeteren.

Website

https://www.atelierlouis.com/en/kunstenaar/jimmy-law/

Kunstwerk op maat of portretschildering?

Contacteer ons

Kunstwerken van Jimmy Law

Nieuw
Beeld

TRUST

Van Jimmy Law

Nieuw
Schilderij

YEAH BABY

Van Jimmy Law

Nieuw
Schilderij

FLY GIRL

Van Jimmy Law