Over Atelier Louis

Kunstgalerij gepassioneerd door Zuid-Afrika

Wij laten mensen op een toegankelijke manier de schoonheid van kunst van Zuid-Afrikaanse kunstenaars ontdekken. Atelier Louis werd geboren uit de passie voor het land en haar kunst.

Ontmoet Sandra en Luc

Wij zijn Sandra en Luc, beiden volbloed levensgenieter én ondernemer. Wij zijn verzot op Zuid-Afrika én kunst. Die combinatie zorgde na tal van reizen naar de regenboognatie voor de oprichting van kunstgalerij Atelier Louis.

Met Atelier Louis willen we vele vooroordelen over Zuid-Afrikaanse kunst doorprikken. Zo laten we de wereld kennismaken met de pracht van diens creaties. Ook de niet-kunstfanaten willen we bekoren met magnifieke meesterwerken.

Maak een afspraak en bezoek onze Private Gallery.

Samen naar een gepast kunstwerk

Een bedrijf of particulier op zoek naar een blikvanger voor diens interieur? Atelier Louis gaat samen op zoek naar een passende creatie, op maat gemaakt of uit het bestaande aanbod. Wij bekommeren ons volledig over de administratie en logistiek. 

Podium voor kunstenaars

Op dit moment werken wij samen met acht toegewijde kunstenaarsVijf van hen zijn gespecialiseerd in het schilderen van gezichten en hebben daarin hun eigen unieke schildertechniek en boodschap.  Eén van hen is gespecialiseerd in het maken van sculptures. Een andere maakt dan weer prachtige abstracte werken.

Onze kunstenaars zijn key. Huwerk bekend maken is waar we voor gaan. Een transparante, constructieve samenwerking tussen ons als kunstverdeler en de artiest is voor ons de enige weg om dat doel te bereiken. 

Kunst tonen in toegankelijke omgeving

Wij werken bewust niet met een klassieke galerij waar we werken langdurig tentoonstellen. Atelier Louis kiest bewust voor een andere aanpak. Wij willen de kunstwerken etaleren in een meer toegankelijke omgeving zoals meubelwinkels, restaurants, hotels, … Interesse in een partnerschip? Neem gerust contact op.

Atelier Louis steunt SA Kinderhuis in Kaapstad.

SA Kinderhuis biedt een veilige thuis aan kinderen in een moeilijke situatie

Voor elk verkocht kunstwerk doen wij een schenking aan SA Kinderhuis.