Terug naar overzicht

Schilderij

APPARELLA 720( )

Van Kilmany-Jo Liversage
VERKOCHT
Afmetingen 150x150
Materiaal Acrylic, aerosol spray on canvas

Geïnteresseerd in dit werk?

Over dit werk

Apparella 720( ) is één van de 7 werken die Kilmany samen met Atelier Louis zal presenteren met het idee om de hedendaagse moderne vrouw uit te dagen en te versterken. Deze collectie werd gemaakt in april ( 4de maand ) en juli ( 7de maand) van het jaar 2020 (20). De ( ) op het einde verwijzen naar de heersende wereldwijde pandemie.

Liversage’s werken worden gekenmerkt door de heldere, brutale kleuren en door stedelijke texturen die onmiddellijk een sterke, intense ervaring opleveren. Deze werken vertonen een soort nieuwsgierigheid naar versierde oppervlaktes door het gebruik van marialen die verband houden met street-art en stedelijke omgevingen. Het onderwerp is afkomstig van social media-platforms die betrekking hebben op de hedendaagse jeugd en de popcultuur.

De werken benadrukken de intieme relatie van Liversage met haar alter ego en street-name “ORDA”. Deze symbiotische relatie stelt haar in staat om de parallellen te onderzoeken tussen street-art schilderen en academische schilderkunst ( in de studio…). Ze laat de twee naast elkaar bestaan in haar schilderproces en vertegenwoordigt het hedendaagse vrouwelijke subject als een gevierd Matriarchaal wezen.

Dit werk is te bekijken bij

Private Gallery

Galerij, Heist-op-den-Berg