Terug naar overzicht

Schilderij

TONATIUHA121()

Van Kilmany-Jo Liversage
Prijs 8.900 euro
Afmetingen 140cm x 140cm
Materiaal Acrylic and spray-paint

Geïnteresseerd in dit werk?

Over dit werk

TONATIUHA121() is één van de 6 werken die Kilmany samen met Atelier Louis zal presenteren met het idee om de hedendaagse moderne vrouw uit te dagen en te versterken. Deze collectie werd gemaakt in de maand januari ( 1 ) van het jaar 2021 (21). De ( ) op het einde verwijzen naar de heersende wereldwijde pandemie.

Liversage’s werken worden gekenmerkt door de heldere, brutale kleuren en door stedelijke texturen die onmiddellijk een sterke, intense ervaring opleveren. Deze werken vertonen een soort nieuwsgierigheid naar versierde oppervlaktes door het gebruik van marialen die verband houden met street-art en stedelijke omgevingen. Het onderwerp is afkomstig van social media-platforms die betrekking hebben op de hedendaagse jeugd en de popcultuur.

De werken benadrukken de intieme relatie van Liversage met haar alter ego en street-name “ORDA”. Deze symbiotische relatie stelt haar in staat om de parallellen te onderzoeken tussen street-art schilderen en academische schilderkunst ( in de studio…). Ze laat de twee naast elkaar bestaan in haar schilderproces en vertegenwoordigt het hedendaagse vrouwelijke subject als een gevierd Matriarchaal wezen.

Dit werk is te bekijken bij

Private Gallery

Galerij, Heist-op-den-Berg