Terug naar overzicht

Kunstenaar

Bastiaan van Stenis

Bastiaan van Stenis werd in 1981 geboren in Zuid-Afrika. Hij is een afstammeling van de beroemde 19e eeuwse Engelse schilder John Thomas Baines. Hij is voornamelijk een autodidact. Zijn unieke stijl weerspiegelt zijn passie voor kunst en zijn diverse levenservaringen. In zijn eigen woorden: “Wat mij drijft is het proces, het creëren, en de creatie zelf is slechts een volgende tussenstop”.

Opgroeiend in Zuid-Afrika werd van Stenis erg beïnvloed door de levendige kleuren en texturen van zijn omgeving. Hij voelde zich aangetrokken tot de schoonheid van de natuur en zijn vroege werken werden geïnspireerd door de landschappen en het wildlife van zijn vaderland. Hij had ook een fascinatie voor de menselijke vorm en deze interesse komt in veel van zijn werken tot uiting.

Bastiaan begon zijn professionele carrière als kunstenaar in het begin van de jaren 2000, sindsdien heeft hij talrijke tentoonstellingen gehad, zowel in Zuid-Afrika als internationaal. Hij heeft een aantal jaren in Europa gewoond en gewerkt. Zijn ervaringen daar hebben zijn artistieke stijl verder beïnvloed.

Zijn werken worden gekenmerkt door een gedurfd gebruik van kleur, textuur en vorm. Zijn schilderijen tonen vaak abstracte landschappen, die ontstaan door verschillende kleuren en texturen in elkaar te laten overlopen om een gevoel van diepte en beweging op te roepen.

Bastiaan is uiterst toegewijd aan zijn vak en blijft experimenteren met nieuwe materialen en technieken. Hij wordt gedreven door een verlangen om kunst te creëren die zowel visueel verbluffend als emotioneel evocatief is en hij streeft ernaar om op een diep en betekenisvol niveau contact te maken met zijn publiek.

De werken van Bastiaan zijn een bewijs van zijn unieke visie en creativiteit. Zijn vermogen om de natuurlijke schoonheid van zijn thuisland te vermengen met de diverse culturen van Europa heeft geresulteerd in een oeuvre dat zowel boeiend als inspirerend is.

Zijn werken worden een persoonlijk verhaal over opgroeien en overleven als individu in de complexiteit van sociale codes en verwachtingen. Bastiaan daagt dit uit door schijnbaar alledaagse momenten af te beelden met gevoelens van zowel implosie als explosie. We worden wat we verzamelen en ervaren. We dragen herinneringen als merktekens die ons definiëren. We verzamelen emoties en die vormen ons. Wij omarmen het classicisme van het kunstenaarschap, de moderniteit van de textuur en het protest van het neo-expressionisme.

Bastiaan werkt en woont momenteel in de Overberg, Zuid-Afrika.

Aangezien hij de grenzen van zijn vak blijft verleggen, zal hij de komende jaren zeker een nog grotere impact hebben op de kunstwereld.

Website

https://www.atelierlouis.com/kunstenaar/bastiaan-van-stenis-2/

Kunstwerk op maat of portretschildering?

Contacteer ons

Kunstwerken van Bastiaan van Stenis

Nieuw
Schilderij

JAN VAN RIEBEEK

Van Bastiaan van Stenis

Nieuw
Schilderij

FOREVER BY YOUR SIDE

Van Bastiaan van Stenis

Nieuw
Schilderij

A SONG FROM IXIA

Van Bastiaan van Stenis