Terug naar overzicht

Kunstenaar

David Griessel

David is geboren (1990) en getogen in Bloemfontein. Hij voltooide zijn BA in Fine Arts aan de University of The Free State in 2012. Sindsdien is hij fulltime kunstenaar en illustrator van prentenboeken. In 2015 verhuisde hij naar Kaapstad, waar hij momenteel een free-lance leven leidt en regelmatig exposeert. Hij exposeerde in vele galeries in Zuid-Afrika en ook in Frankrijk tijdens een kunstresidentie bij Draw International in Caylus.

Zijn tekeningen lijken misschien gewoon grillige fantasietaferelen, maar in werkelijkheid zijn de thema’s die hij probeert te visualiseren vaak heel serieus en uiterst persoonlijk. Zijn kunst houdt het midden tussen speelsheid en plechtigheid, grilligheid en bedachtzaamheid. Af en toe gebruikt hij illustraties van prentenboeken als idioom om zijn ideeën uit te drukken. Illustratie op zich wordt door velen niet gezien als onderdeel van de ‘Beeldende Kunst’-familie, maar meer als een bastaardkind dat voortkomt uit een schandalige verbintenis tussen woord en beeld. Zijn foto’s zijn zijn eigen rusteloze bastaardkinderen. Ze voelen zich niet helemaal thuis in kunstgalerijen, maar ook niet op hun gemak tussen de kaften van een boek, net als hun schepper voelen ze zich het veiligst in de periferie, de drempel en de grens.
Uiteraard zijn er thema’s, metaforen, symbolen en concepten die in zijn werk terugkomen. Er kan een analogie worden gemaakt met de stromen die kanalen vormen in de chaos van de zee. De reizende nomade, ontheemding, vervreemding, vernietiging en melancholie zijn voorbeelden van de stromen die hun weg zoeken in de oceaan van zijn geest. Tussen deze werken zijn grillige en vaak vrij willekeurige verwijzingen naar literatuur te vinden, zoals Franz Kafka, Nietzsche, Samuel Taylor Coleridge en T.S Elliot.

Hij vindt evenveel inspiratie in de literatuur als in de kunstgeschiedenis en hij gebruikt vaak een prominent (maar ook dubbelzinnig) gevoel voor verhaal in zijn tekeningen. Samengevat is zijn kunstpraktijk een daad van het bouwen van een parallel universum, één tekening per keer.

Website

https://atelierlouis.com

Kunstwerk op maat of portretschildering?

Contacteer ons

Kunstwerken van David Griessel

Nieuw
Schilderij

THE CATHEDRAL

Van David Griessel

Nieuw
Schilderij
Nieuw
Schilderij