Terug naar overzicht

Schilderij

BEGUILLE

Van Riaan van Zyl
Prijs 21.000 Euro
Afmetingen 220 cm x 180 cm
Materiaal Mixed media

Geïnteresseerd in dit werk?

KunstenaarRiaan van Zyl

Over dit werk

“Hoe sneller we bewegen hoe minder we de details zien” “We zien ons leven in beelden per seconde”.

Riaan slingert en giet oude auto-olie, waardoor de tijd effectief wordt vertraagd en vastgelegd met een mix van houtskool en verf op verschillende oppervlakken. De statische beelden trillen van beweging.

Riaan van Zyl onderzoekt en verdiept zich in zijn eigen indrukken en haalt inspiratie uit de gewone dingen om hem heen. Hij deconstrueert alledaagse ideeën en houdt ervan deze opnieuw te verbeelden met experimentele media – oude auto-olie, opgevangen koolstof, antraciet, kobaltzouten, inkt van uitlaatgassen, etc. Riaan ontleedt bewegingen en reconstrueert dan hun context en waarde met een open geest.

Hoewel zijn werk op het eerste gezicht abstract en verwarrend lijkt, richt Riaan zich op het uitdagen van de kijker om alledaagse dingen in een ander licht te zien. Laat je ogen vertragen door zijn beelden die de beweging vasthouden zoals een film in slow motion wordt afgespeeld. Het resultaat heeft zijn eigen, zeer persoonlijke structuur, waarbij beweging door compositie wordt gestimuleerd.

Net als zijn werk heeft Riaan de tijd genomen en onvermoeibaar geëxperimenteerd om zijn unieke en expressieve stijl te definiëren. Momenteel speelt hij met het concept (vermaken van het concept, werken aan het concept) van interactiviteit door expressieve samenwerking en de bewegende delen daarvan. Hij test een nieuwe manier om de hedendaagse grenzen te overschrijden, mogelijkheden die worden geboden door unieke media.

Riaan exposeert internationaal en lokaal. Zijn werken zijn opgenomen in prestigieuze kunstcollecties over de hele wereld.

Dit werk is te bekijken bij

POP-UP KNOKKE 2024

Pop-up Galery, Knokke