Terug naar overzicht

Schilderij

Eshe

Van Anina Deetlefs
VERKOCHT
Afmetingen 101.5cm x 127cm
Materiaal Oil and pen on canvas

Geïnteresseerd in dit werk?

KunstenaarAnina Deetlefs

Over dit werk

Eshe, het Swahili woord voor ‘iemand die leeft’, staat niet alleen voor overleven maar ook voor bloeien. Ze begroet je met een gedurfde houding. Haar robijnrode, buisvormige bloemen gaan schuil tussen levendig groen dat leven en levendigheid uitstraalt.

Wat is een betere bloem om transformatie en moed te symboliseren dan onze inheemse protea. Veel proteaplanten laten hun zaden pas los en produceren nieuwe groei na een natuurbrand.

Wij worden in ons leven vaak geconfronteerd met periodes van brand, waarin we gedwongen worden de balans op te maken, onze ideeën en manieren opnieuw te beoordelen, aan te passen en te veranderen om verder te komen.

De oeroude protea bloem (geslacht: Protea) is een van de oudste bloemen op aarde, die miljoenen jaren oud is.

Woordenboeken definiëren het woord “proteïsch” als flexibel, aanpasbaar, veelzijdig, divers en in staat om gemakkelijk en vaak te veranderen. Om te overleven en te slagen in het leven moet je kracht hebben, moed tonen en veerkracht oefenen en op bepaalde momenten kunnen overleven onder extreme omstandigheden, of die nu mentaal, fysiek of emotioneel uitdagend zijn. ..zoals de vuurharde Protea.

Tenslotte wordt het unieke uiterlijk van de bloem vaak gezien als een symbool van eigenzinnige schoonheid, individualiteit en moed . Het vermogen om trouw te blijven aan zichzelf is een nobele karaktereigenschap die iedereen zich goed zal herinneren.

Zoals het echte leven is, je kunnen aanpassen en veranderen, onze eigen individuele, unieke schoonheid omarmen en vieren en onthouden hoe sterk je bent.

Dit werk is te bekijken bij

Private Gallery

Galerij, Heist-op-den-Berg