Terug naar overzicht

Schilderij

AFRICAN BEAUTY 3

Van Mo Nique
Prijs 3.750 Euro
Afmetingen 100 x 120 cm
Materiaal Oil on canvas

Geïnteresseerd in dit werk?

KunstenaarMo Nique

Over dit werk

Met haar vrouwelijke portretschilderingen eert en viert ze de vrouwelijke vormen, de gratie, de bewegingen, de kwetsbaarheid en de sterkte. “Ik portreteer de vrouwelijke verlangens en ambities, tegelijk idealistisch en zorgend,” aldus Mo Nique. 

Mo Nique houdt ervan te experimenteren met haar penseel en paletmes. Daarom durft ze te variëren in stijl en techniek. De Zuid-Afrikaanse kunstenares gebruikt hoofdzakelijk olieverf. De zachtheid, transparantie van de verf en de manier waarop de verschillende kleuren zich mengen, is wat haar fascineert. Haar schilderkunst wordt gekenmerkt door gedurfde en zelfverzekerde penseelstreken. Haar creatieve proces wordt vergezeld door funky muziek en swingende dansbewegingen. Die dynamiek vloeit over in haar canvas. 

African Beauty 3………Die grote, bruine ogen, betoverend Afrika…de vlechten met kralen. Ik heb geëxperimenteerd met wat volgens mij de schoonheid is van een Afrikaanse vrouw…haar weelderige wijnrode lippen, zij is de ultieme Afrikaanse schoonheid.

Dit werk is te bekijken bij

Veco

Meubelwinkel, Wuustwezel