Terug naar overzicht

Schilderij

SHANI III

Van Mo Nique
Prijs 4.550 Euro
Afmetingen 100 x120
Materiaal Oil on canvas

Geïnteresseerd in dit werk?

KunstenaarMo Nique

Over dit werk

Met haar vrouwelijke portretschilderingen eert en viert ze de vrouwelijke vormen, de gratie, de bewegingen, de kwetsbaarheid en de sterkte. “Ik portreteer de vrouwelijke verlangens en ambities, tegelijk idealistisch en zorgend,” aldus Mo Nique. 

Mo Nique houdt ervan te experimenteren met haar penseel en paletmes. Daarom durft ze te variëren in stijl en techniek. De Zuid-Afrikaanse kunstenares gebruikt hoofdzakelijk olieverf. De zachtheid, transparantie van de verf en de manier waarop de verschillende kleuren zich mengen, is wat haar fascineert. Haar schilderkunst wordt gekenmerkt door gedurfde en zelfverzekerde penseelstreken. Haar creatieve proces wordt vergezeld door funky muziek en swingende dansbewegingen. Die dynamiek vloeit over in haar canvas.

Shani 3 is een portret van Mo Niques dochter. Zij gebruikt vaak haar gezicht als referentie voor haar schilderijen. Haar diepblauwe ogen en engelachtig gezicht zijn perfect om te schilderen. Ze voegde er nog wat kleine rozen in haar haar aan toe om haar vrouwelijkheid en zachtheid uit te beelden.

Dit werk is te bekijken bij

Veco

Meubelwinkel, Wuustwezel