Terug naar overzicht

EVENT

FINISHED !! DUO EXHIBITION ANINA DEETLEFS – MATTHEW HINDLEY

,

Wanneer

11/03/2023 - 25/03/2023

Waar

Private Gallery
Gastveld 4
2220 Heist-op-den-Berg
Routebeschrijving tonen

Meer info op

Ontdek er werken van deze kunstenaars

Over het event

Atelier Louis is trots om opnieuw werken voor te stellen van twee fantastische Zuid-Afrikaanse kunstenaars, namelijk Anina Deetlefs en Matthew Hindley.

Anina, geboren in 1973 in Cape Town, heeft haar niche gevonden in groot- en kleinschalige portret- en figuratieve studies die ze met veel aandacht voor detail benadert.

Haar inspiratie haalt ze uit ‘de dingen des levens’, vrouw-zijn en de verschillende facetten van die identiteit, relaties, kindertijd, herinneringen en cultureel erfgoed. Deze thema’s worden op een gevoelige manier omgezet in kunst die relateerbaar en toegankelijk is voor de toeschouwer. Elk werk heeft een sterk visueel verhaal met symbolische elementen.

Op dit moment bestaat haar werk uit een combinatie van olieverf en pen. Zij combineert haar liefde voor portretten, textielontwerp en achtergrond in grafisch ontwerp met strakke mid-eeuwse moderne elementen. Het eindresultaat is een fascinerend hedendaags werk dat het menselijk gezicht afbeeldt met een florale inleg of tatoeage. Elk werk heeft een begeleidend opbeurend verhaal dat de waardering van de kijker voor het unieke werk vergroot.

Matthew, geboren in 1974 in Kaapstad, is één van Zuid-Afrika’s meest erkende opkomende schilders. Hindley’s intense, poëtische en diepgravende kunstwerken te zien geweest in verschillende kritische en baanbrekende Zuid-Afrikaanse en internationale tentoonstellingen. Een reeks solotentoonstellingen schetst een losse progressie van figuratie naar abstractie.

Zijn huidige abstracte schilderijen openen het reactieveld van het publiek en geven een nieuwe kijk op zijn praktijk en zijn parcours. Hindley’s engagement met technologie als een voortdurend streven, voegt een interactief domein van visie en ervaring toe. Deze reactiviteit op de huidige fysieke wereld is een typisch kenmerk van Hindley’s nieuwe mediaprojecten, zoals “Speak naturally and continuously”, dat als permanent kunstwerk is geïnstalleerd op de façade van de Iziko South African National Gallery. 

OPENING op zaterdag 11 maart van 14u00 tot 18u00. Expositie loopt tot en met 25 maart. Open elke zaterdag van 14u tot 18u en elke zondag van 13u tot 17u of op afspraak.