Terug naar overzicht

Kunstenaar

Eben

Eben, die nooit naar de kunstacademie is geweest, is een autodidact uit Kaapstad en begon pas in 2018 met zijn eerste realistische tekening. Zijn ruwe talent voor het vastleggen van licht en textuur in zijn houtskooltekeningen stelt hem in staat om tot nadenken stemmende werken te produceren die ingaan op de impact die de mensheid heeft op het milieu en omgekeerd het milieu op de mensheid.

Tijdens zijn middelbare schoolcarrière had Eben nooit echt de tijd om aan zijn kunst te werken. In 2017 onderging hij twee operaties aan zijn heupen waardoor hij het grootste deel van het jaar in bed lag en met krukken moest wandelen.

Hij gebruikt fotografie om in eerste instantie zijn onderwerpen vast te leggen, maar de foto is een gedefinieerd moment in de tijd dat evolueert naar een tijdloos stuk van de verbeelding op het doek. Met het realisme van zijn schetsen streeft hij ernaar levendig leven te geven aan een gedachte of een concept dat een oneindig verhaal vertelt. Een moment dat je verbeelding grijpt en dwingt om het vluchtige te overstijgen in het blijvende.

Website

https://atelierlouis.com/

Kunstwerk op maat of portretschildering?

Contacteer ons

Kunstwerken van Eben

Verkocht
Schilderij
Verkocht
Schilderij