Terug naar overzicht

Schilderij

AINE

Van Anina Deetlefs
Prijs 6.300 euro
Afmetingen 91.5 cm x 126 cm
Materiaal Oil and pen on canvas

Geïnteresseerd in dit werk?

KunstenaarAnina Deetlefs

Over dit werk

Uit het fantasmagorische feeënrijk van door de verbeelding opgeroepen illusies en dromen komt de oude Ierse godin Aine.

De traditie van feeënbijgeloof heeft niet één enkele oorsprong; er worden een aantal oorzaken aan toegeschreven, waaronder trance, droomtoestanden en psychische ervaringen, allemaal fantasmagorisch van aard.

Aine, (uitgesproken als AW-neh) staat bekend als feeënkoningin. Zij wordt vaak Godin van Liefde, Licht en Vruchtbaarheid genoemd. Haar naam betekent “helderheid, gloed, vreugde, uitstraling; pracht, glorie, roem” en zij wordt geassocieerd met de overvloed van het fruit in het volle zomerseizoen.

Als maangodin en vruchtbaarheidsgodin heerste zij over en beschermde zij zowel gewassen als dieren. Tijdens midzomerfeesten eerden de mensen Aine en haar heilige vuur.

Aine was in de oudheid zeer geliefd en werd gezien als de Godin van het volk, die hen veel gaf en in ruil daarvoor hun liefde en aanbidding ontving. Een oude mythe vertelt hoe Aine het volk van Ierland graan schonk.

In het gebied rond Lough Gur zijn neolithische votiefoffers, hutcirkels en grotten ontdekt, wat er misschien op wijst dat de verering van Aine teruggaat tot onze vroege neolithische voorouders.

Aine, met lang rood haar vastgehouden door een hoofdband van gevallen sterren, werd altijd gezien in gele kleding, passend bij een Godin die wordt geassocieerd met de zon en de maan. Haar element is lucht. Haar heilige dieren zijn de rode merrie, het konijn en de zwaan.

Als u een van de weinigen bent, die het betoverende feeënvolk heeft gezien en erin gelooft, roep dan Aine aan voor hulp in liefde, vruchtbaarheid en voorspoed. Vraag Haar hulp bij het opeisen van je eigen kracht en bij het ervaren van ware levensvreugde. Op haar heilige dagen, Midzomer en Lammas, voel haar aanwezigheid als het Goddelijk Vrouwelijke terwijl je mediteert op je eigen goddelijkheid. Moge de Godin van Licht, Liefde en Vruchtbaarheid, die ons de kracht en levenskracht van de zon brengt en het mysterie, de intuïtie en de regeneratie van de maan, bij u zijn en u beschermen terwijl u door de dagen van uw leven gaat.

Dit werk is te bekijken bij

Veco

Meubelwinkel, Wuustwezel