Terug naar overzicht

Beeld

AMBIVALENCE (13)

Van Janko de Beer
Prijs 1.150 Euro
Afmetingen 9W X 18H X 21D
Materiaal RPS

Geïnteresseerd in dit werk?

KunstenaarJanko de Beer

Over dit werk

Janko de Beer groeide op in Pretoria, Zuid-Afrika. Hij behaalde zijn National Senior Certificate aan Pro Arte Alphen Park (1997), een gerenommeerde kunstacademie in Pretoria, waar hij in aanraking kwam met een scala aan kunstvormen.

In 2003 behaalde hij zijn Bachelor of Laws ( Legum Baccalaureus ) aan de University of South-Africa. Tijdens zijn periode als praktiserend advocaat, nam hij deel aan meer dan dertig groepstentoonstellingen met schilderijen en beelden. In 2010 had hij zijn eerste solo – beeldententoonstelling in Kaapstad.

In 2016 stopte Janko met zijn beroep als advocaat om zich fulltime op zijn carrière als kunstenaar te richten. Janko heeft succes gehad in zijn thuisland Zuid-Afrika, waar zijn werk in veel lokale publicaties heeft gestaan. Zijn werk is ook op grote schaal internationaal getoond, zowel in de geschreven pers als in interviews, waaronder National Geographic Magazine, Cent Magazine UK en HocToc Magazine New York.

Zijn werk wordt ook wereldwijd verzameld en was te zien in verschillende solo- en internationale groepstentoonstellingen. Hij was twee keer finalist voor Global Art Awards in 2017 en 2018. Hij wordt vertegenwoordigd in Dubai, Venetië, Genève en nu ook in België met Atelier Louis.

Hoewel Janko’s carrière als kunstenaar begon met beeldhouwen, beschouwt hij nu schilderen en beeldhouwen als gelijkwaardig. Voor hem zijn het proces en de methode van het aanbrengen van verf op doek of papier verwant aan het aanbrengen van patina op ruwe sculpturen. Zijn werken zijn beïnvloed door de principes van het hedendaagse futurisme in de beeldhouwkunst en zijn werken brengen de geschiedenis van het medium over door middel van sterke, idiosyncratische karakters.

Ambivalence maakt deel uit van de Subjectivity Serie. Subjectivity geeft weer hoe interne gedachten worden gevormd door perspectieven, gevoelens, overtuigingen en verlangens.

Dit werk is te bekijken bij

Private Gallery

Galerij, Heist-op-den-Berg