Terug naar overzicht

Kunstenaar

Janko de Beer

Janko de Beer groeide op in Pretoria, Zuid-Afrika. Hij behaalde zijn National Senior Certificate aan Pro Arte Alphen Park (1997), een gerenommeerde kunstacademie in Pretoria, waar hij in aanraking kwam met een scala aan kunstvormen.

In 2003 behaalde hij zijn Bachelor of Laws ( Legum Baccalaureus ) aan de University of South-Africa. Tijdens zijn periode als praktiserend advocaat, nam hij deel aan meer dan dertig groepstentoonstellingen met schilderijen en beelden. In 2010 had hij zijn eerste solo – beeldententoonstelling in Kaapstad.

In 2016 stopte Janko met zijn beroep als advocaat om zich fulltime op zijn carrière als kunstenaar te richten. Janko heeft succes gehad in zijn thuisland Zuid-Afrika, waar zijn werk in veel lokale publicaties heeft gestaan. Zijn werk is ook op grote schaal internationaal getoond, zowel in de geschreven pers als in interviews, waaronder National Geographic Magazine, Cent Magazine UK en HocToc Magazine New York.

Zijn werk wordt ook wereldwijd verzameld en was te zien in verschillende solo- en internationale groepstentoonstellingen. Hij was twee keer finalist voor Global Art Awards in 2017 en 2018. Hij wordt vertegenwoordigd in Dubai, Venetië, Genève en nu ook in België met Atelier Louis.

Hoewel Janko’s carrière als kunstenaar begon met beeldhouwen, beschouwt hij nu schilderen en beeldhouwen als gelijkwaardig. Voor hem zijn het proces en de methode van het aanbrengen van verf op doek of papier verwant aan het aanbrengen van patina op ruwe sculpturen. Zijn werken zijn beïnvloed door de principes van het hedendaagse futurisme in de beeldhouwkunst en zijn werken brengen de geschiedenis van het medium over door middel van sterke, idiosyncratische karakters.

De portretschilderijen bevatten een verscheidenheid aan stijlen en technieken, die resulteren in onverwacht rijke en ongewone kleurencombinaties. Janko laat zich leiden door het aanbrengen van de verf, in plaats van deze op de een of andere manier te forceren. Het eindresultaat is een gemengde samensmelting van digitaal, acryl en olieverf op een opgespannen canvas.

Website

https://atelierlouis.com/

Kunstwerk op maat of portretschildering?

Contacteer ons

Kunstwerken van Janko de Beer

Beeld
Nieuw
Beeld

AMBIVALENCE (13)

Van Janko de Beer

Beeld

AMBIVALENCE (12)

Van Janko de Beer

Beeld
Verkocht
Beeld

EUPHORIA II

Van Janko de Beer