Terug naar overzicht

Schilderij

CHYRON

Van Claude Chandler
Prijs 4.600 Euro
Afmetingen 150 x 170
Materiaal Acrylic and spray paint on canvas

Geïnteresseerd in dit werk?

KunstenaarClaude Chandler

Over dit werk

Net zoals onze hele wereld gedigitaliseerd wordt, herleidt ook Chandler zijn werken tot primaire informatie, zijnde letters en cijfers. Het samenvoegen van al deze patronen van letters en cijfers vormt vervolgens een geheel. Die technologische insteek sprong voort uit zijn jeugdige fascinatie voor computers en hacking. Ook artiesten als Chuck Close hadden een belangrijke invloed in de vorming van Chandlers techniek.

Claude Chandler moderniseert traditionele portretschilderingen tot iets nieuws. Hij werkt niet met een klassiek penseel. Chandler werkt met zelfgemaakte letterstempels uit schuimrubber. Het stempelen lijkt een mechanisch proces, echter komen de schilderingen heel organisch tot stand. Tijdens dat proces staat Chandler ervoor bekend te blaffen of huilen als een wolf bij frustratie of opwinding.

De definitie van ¨Chyron¨: het elektronisch gegenereerde bijschrift op een televisie- of bioscoopscherm. Claude gebruikt een kleurenpalet dat de jaren 80 en begin jaren 90 uitschreeuwt. Hij heeft stencils gemaakt die symbolen nabootsen die in vroege Windows-software werden gebruikt om deze esthetiek te benadrukken.

Dit werk is te bekijken bij

Private Gallery

Galerij, Heist-op-den-Berg