Terug naar overzicht

Kunstenaar

Claude Chandler

Claude Chandler is een Zuid-Afrikaanse kunstenaar uit Kaapstad. Hij groeide op in een familie van kunstenaars in de stad Durban. Te midden van de vele galerieën en vaak in gezelschap van kunstenaars kiemde het zaadje als kunstenaar. Chandler studeerde schone kunsten aan de universiteit van Durban. Zijn portretten zijn een technologische modernisering van de traditionele schilderkunst.

Basis als portretschilder 

Claude Chandler startte zijn carrière als portretschilder in 2005. En daarin ligt tot vandaag nog steeds zijn basis en passie. Beknot door de creatieve beperkingen van realistische schilderkunst, ging Chandler op zoek naar iets nieuws, een eigen aanpak die een nieuwe dialoog start tussen de kijker en het kunstwerk.

Mechanisering van traditionele portretschilderingen 

Net zoals onze hele wereld gedigitaliseerd wordt, herleidt ook Chandler zijn werken tot primaire informatie, zijnde letters en cijfers. Het samenvoegen van al deze patronen van letters en cijfers vormt vervolgens een geheel. Die technologische insteek sprong voort uit zijn jeugdige fascinatie voor computers en hacking. Ook artiesten als Chuck Close hadden een belangrijke invloed in de vorming van Chandlers techniek.

Claude Chandler moderniseert traditionele portretschilderingen tot iets nieuws. Hij werkt niet met een klassiek penseel. Chandler werkt met zelfgemaakte letterstempels uit schuimrubber. Het stempelen lijkt een mechanisch proces, echter komen de schilderingen heel organisch tot stand. Tijdens dat proces staat Chandler ervoor bekend te blaffen of huilen als een wolf bij frustratie of opwinding.

De onderwerpen uit zijn werken zijn vaak beroemdheden. Screenshots uit films zijn vaak het startpunt van zijn werken. Cinematografie en verlichting zijn in films immers altijd optimaal.

Beurzen en awards 

Claude Chandler was finalist in de SPI Portrait Awards in 2013 en nam deel an tal van kunstbeurzen met twee uitverkochte solotentoonstellingen bij WorldArt Gallery. Momenteel werkt hij vanuit Side Track Studios in Kaapstad.

Website

https://www.claudechandlerartist.com/

Kunstwerk op maat of portretschildering?

Contacteer ons

Kunstwerken van Claude Chandler

Schilderij

PRODIGAL

Van Claude Chandler

Schilderij

THE DECKLE EDGE

Van Claude Chandler

Nieuw
Schilderij

OPALESCE

Van Claude Chandler

Schilderij

CHYRON

Van Claude Chandler

Verkocht
Schilderij

STRIGIFORM

Van Claude Chandler

Verkocht
Schilderij

BINARY CODE 006100

Van Claude Chandler

Verkocht

[Her]POWER

Van Claude Chandler