Terug naar overzicht

Schilderij

OPALESCE

Van Claude Chandler
Prijs 4.200 Euro
Afmetingen 90x120
Materiaal Acrylic, spraypaint and charcoal on canvas

Geïnteresseerd in dit werk?

KunstenaarClaude Chandler

Over dit werk

Net zoals onze hele wereld gedigitaliseerd wordt, herleidt ook Chandler zijn werken tot primaire informatie, zijnde letters en cijfers. Het samenvoegen van al deze patronen van letters en cijfers vormt vervolgens een geheel. Die technologische insteek sprong voort uit zijn jeugdige fascinatie voor computers en hacking. Ook artiesten als Chuck Close hadden een belangrijke invloed in de vorming van Chandlers techniek.

Claude Chandler moderniseert traditionele portretschilderingen tot iets nieuws. Hij werkt niet met een klassiek penseel. Chandler werkt met zelfgemaakte letterstempels uit schuimrubber. Het stempelen lijkt een mechanisch proces, echter komen de schilderingen heel organisch tot stand. Tijdens dat proces staat Chandler ervoor bekend te blaffen of huilen als een wolf bij frustratie of opwinding.

Opalesce is gebaseerd op de “graffiti” serie die Claude 2022 startte toen hij een tijdje aan het werk was in Berlijn. Elementen van spraypaint hielpen hem dit werk te creëren doch zonder te veel focus te leggen op graffiti.

Dit werk is te bekijken bij

Private Gallery

Galerij, Heist-op-den-Berg