Terug naar overzicht

Schilderij

INGRID

Van Gavin Rain
VERKOCHT
Afmetingen 100x100
Materiaal Dots of acrylic on canvas

Geïnteresseerd in dit werk?

KunstenaarGavin Rain

Over dit werk

Gavin Rain wou een verhaal brengen, een verhaal van perspectief brengen. Zijn boodschap is klaar en duidelijk: neem afstand van de zaken.  

Rains stijl bevat een uitgebreid stappenplan en is daardoor tijdrovend. Hij start met een afbeelding, bijvoorbeeld een ruwe schets of foto. Net zoals in een houtsnede zet hij gradiënten om in afwisselend lichte en donkere vlakken. Hoe groter de cirkels, hoe minder wit er van het canvas zichtbaar is en hoe donkerder het algemene beeld. 

Elk punt is als een mini-houtsnede met ongeveer vijf lagen. Vanop een afstand mengt je brein deze vijf kleuren samen en krijg je een mengkleur. Met één kleur per cirkel had Gavin een gelijkaardig resultaat bekomen. Echter is een deel van zijn boodschap het benadrukken van de schoonheid van een close-up. Dingen worden interessant als je ze van dichtbij gaat bekijken. Als we dan een stap terug nemen zien we de invloed van mensen en dingen in ons leven, de dingen die ons vormden. Daarom is elk punt verschillend in kleur en grootte. De combinatie van alle cirkels vormt de afbeelding.

Dit werk is te bekijken bij

Pop-up Store Knokke-Heist

Pop-up Store, Knokke-Heist