Terug naar overzicht

EVENT

FINISHED !! GROUP EXHIBITION JIMMY LAW – RIAAN VAN ZYL – JANKO DE BEER

,

Wanneer

02/03/2024 - 24/03/2024

Waar

Private Gallery
Gastveld 4
2220 Heist-op-den-Berg
Routebeschrijving tonen

Meer info op

Ontdek er werken van deze kunstenaars

Over het event

Atelier Louis is trots om nieuwe werken van drie Zuid-Afrikaanse kunstenaars aan jou te mogen voorstellen, namelijk Janko de Beer, Jimmy Law en Riaan Van Zyl.

Janko, geboren in 1980, groeide op in een zéér creatief gezin. Hij werd geïnspireerd door de vele bezoeken aan de ateliers van kunstenaars en door getalenteerde schilders in zijn familie.

Hij begon zijn carrière met beeldhouwen, maar ondertussen schildert hij ook. Atelier Louis stelt zijn ‘sculptures’ voor. Gevonden materialen zoals kelp, koraal, botten, … worden door hem gecombineerd met conventionele beeldhouwmethoden om de werken te maken.

Janko’s werk was reeds te zien in vele internationale tentoonstellingen en hij was twee keer finalist voor een Global Art Award. Atelier Louis stelt voor de eerste keer ook enkele schilderijen van hem voor.

Jimmy Law is een hedendaagse kunstenaar, schilder en beeldhouwer uit Kaapstad, Zuid-Afrika.  Hij is gespecialiseerd in portretten, figuratief werk, naaktportretten en beeldhouwen. Jimmy is een hedendaagse kunstenaar, schilder en beeldhouwer uit Kaapstad, Zuid-Afrika.  Hij is gespecialiseerd in portretten, figuratief werk, naaktportretten en beeldhouwen.

Tijdens de COVID-19 pandemie en de lockdown van 2020 begon Jimmy zijn eerste astronautenkunstwerken te maken. Deze werden gemaakt in een veel realistischere stijl en de meeste waren vrij conceptueel, waarbij de astronaut werd gecombineerd met elementen uit de natuur, zoals dieren.

In 2022 begon hij met beeldhouwen en maakte hij zijn eerste bronzen sculptuur op basis van een van zijn astronautenschilderijen. Het werken in drie dimensies is uitdagend maar ook opwindend en biedt hem een totaal ander perspectief dan de tweedimensionale schilderijen die hij maakt.

Riaan Van Zyl laat zich inspireren door alledaagse, gewone ideeën en laat graag zijn indruk en inzichten zien over de dingen om hem heen, waarbij hij hun context en waarde effectief vastlegt met een gedeconstrueerd oog. Op het eerste gezicht ziet zijn werk er abstract en verwarrend uit, maar de resultaten hebben hun eigen zeer persoonlijke syntaxis, interpunctie en orkestratie. Ze worden bijna een representatie van beweging in plaats van een standaardtekening.

Atelier Louis zorgt voor een glas Zuidafrikaanse bubbels terwijl je de kunstenaars ontdekt en… je kan in première nog enkele werken van een nieuwe artiest bewonderen!!